Топ 10 продуктів з найвищим вмістом білка

До основних продуктів з високим вмістом білка відносяться:
1. Яйця – 17%, яєчний білок добре засвоюється організмом, зазвичай два яйця важать близько 100 грам, з’їдаючи їх, ви отримуєте 17 грам відмінного білка для побудови м’язів. Яйця рекомендується вживати після тренування, так як вони мають низьку калорійність і не сприяють утворенню жирового прошарку.
2. Сир – 14%, в харчування слід вживати знежирений варіант цього продукту, це позбавить вас від зайвих калорій. Для більш легкого засвоєння можна змішувати сир з кефіром або йогуртом і додати трохи цукру, він допомагає засвоєнню білка.
3. Сир – 30% має високий вміст білка, але в той же час досить калорійний, тому бажано включати його в харчування перед тренуванням, в цьому випадку надлишок калорій згорить під час тренування.
4. Птах – 15-20% м’ясо птиці відмінний продукт з високим вмістом білка, він добре засвоюється і в теж час є низько калорійним, що дозволяє, сміливо включати його в дієти при заняттях бодібілдінгом.
5. Яловичина – 25% містить відмінний тваринний білок, вживати краще у вареному або тушкованому вигляді, в ідеалі для прийому в їжу краще всього брати яловичину віком від року до двох, такий продукт найбільш цінний в живильному відношенні і має хороші смакові якості.

6. Печінка – 25% недорогий, але в теж час з відмінний продукт, що має високий вміст білків, в їжу вживається в тушкованому вигляді або в якості різних паштетів.
7. Риба – 15-25% залежно від виду, по праву вважається дієтичним продуктом, а крім цього досить багата білком, добре засвоюється організмом, що не жирні сорти риби можна приймати в їжу і в другій половині дня. Більше білка містить такі види риби як – тунець, лосось, анчоуси, сардина, скумбрія, сайда і кефаль.
8. Соя – 14% є одним з найбільш белковосодержащіх рослинних продуктів, в даний час з неї виготовляється маса різних страв, які виступають замінником м’ясних продуктів. Але краще використовувати сою як гарнір. Так як м’ясо має велику кількість білка і замінювати його соєю не має особливого сенсу.
9. Брюссельська капуста – 9% має саме високий вміст білка в порівнянні з іншими овочами, інші овочі зазвичай мають від 0,5 до 2 відсотків білка, тому називати їх не має сенсу.
10. Крупи – 10-12% добре засвоюється, і сприяють травленню, більш кращі до вживання як гарнір, ніж картопля або макарони.
Не обов’язково вживати в їжу тільки продукти з найвищим вмістом білка, головне розрахувати необхідну денну потребу організму в білкової їжі, а після скласти меню. У якому будуть збалансовані як білки, так і вуглеводи з вітамінами.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Топ 10 найкорисніших овочів

Топ 10 корисних фруктів