Перейти до основного вмісту

Топ 10 найкорисніших овочів

10 найкорисніших овочів на вашій кухні!




Овочі – це важлива частина здорового харчування кожної людини, вони легко засвоюються та містять безліч поживних речовин необхідних організму. Якщо щодня з’їдати від 5 до 9 овочів, можна настільки підвищити свій імунітет, що вам будуть не страшні захворювання серця, діабет або рак.

Що потрібно їсти, щоб не хворіти?

Крім усього перерахованого вище, вживання овочів – це простий спосіб позбутися зайвих калорій і швидко схуднути. Хочете знати, що потрібно їсти, щоб протистояти хворобам? Ми підкажемо, які найкорисніші продукти з грядки повинні бути на вашій кухні.

Помідори


З наукової точки зору помідори правильніше називати ягодами, але в нас вони подаються як овочі. Ці красиві червоні та рожеві кулі, багаті лікопіном, славляться здатністю боротися з раковими захворюваннями. Томати корисні не тільки завдяки вітамінам, вони допомагають підтримувати правильний кров’яний тиск та знижувати кількість вільних радикалів в організмі.

Брюссельська капуста


Цей маленькій овоч особливо важливий для вагітних, оскільки він містить фолієву кислоту та вітамін В, які запобігають виникненню дефектів у розвитку нервової трубки плода. Також брюссельська капуста містить вітаміну С і К, клітковину, калій та жирні омега-3 кислоти, які покращують пам’ять і роботу головного мозку.

Броколі


Зовсім небагато продуктів можуть скласти конкуренцію броколі в боротьбі з різними недугами. Цю рослину сімейства хрестоцвітних по праву можна назвати найкориснішим овочем на кухні будь-якої господині. Броколі є джерелом антиоксидантів, які допомагають знизити ризик шлункових, легеневих захворювань та хвороб прямої кишки. Але це ще не все. Броколі містить бета-каротин, вітамін С і фолієву кислоту, які роблять імунітет організму стійким до простудних захворювань, а так само допомагають не захворіти на грип.

Гарбуз


Мало хто знає, що гарбуз може допомогти в лікуванні астми, остеоартрозу, ревматоїдного артриту та ще кількох десятків захворювань. Гарбуз – це відмінний природний протизапальний засіб, який містить вітамін С, бета-каротин, калій, магній і клітковину.

Морква


Моркву можна назвати кориснішим овочем, доступним кожній людині. Цей яскравий помаранчевий коренеплід багатий на живильні речовини, та дуже корисний для волосся, шкіри та зору. А його рослинні антиоксиданти, вітаміни А і С здатні надійно захистити вашу серцево-судинну систему.

Батат (солодка картопля)


Цей коренеплід містить десятки протиракових поживних речовин, вітаміни А, С і марганець. Батат є добрим джерелом білка та заліза, тому він не тільки дає заряд енергії організму, але і допомагає регулювати травлення.

Баклажани


Крім клітковини і калію в баклажанах є антиоксидант насунін (з’єднання, яке захищає клітини мозку від пошкодження). Тому вчені вважають, що вживання баклажанів може зменшити ризик виникнення інсульту та недоумства.

Шпинат


Шпинат є джерелом майже всіх вітамінів та поживних речовин, яких потребує організм людини. Фахівці стверджують, що популярні дієт на основі шпинату можуть попередити остеопороз, артрит, рак товстої кишки та більшість серцевих захворювань.

Солодкий перець


Неважливо якого кольору солодкий перець ви любите. Цей овоч дуже корисний для серцево-судинної системи, оскільки наповнений багатьма поживними речовинами, серед яких є фолієва кислота і лікопен. Останні дослідження вчених показали – якщо з’їдати по одному солодкому перцю кожен день, можна знизити ризик розвитку легеневих захворювань, хвороб товстої кишки, сечового міхура та підшлункової залози.

Цибуля


Те, що цибуля – це корисний овоч, ми вже давно знаємо, чи не так? Але не всім відомо, що цей продукт особливо потрібен людям, страждаючим від остеопорозу, тому що він містить пептиди, які уповільнюють втрату кальцію організмом. Крім того, цибуля є відмінним помічником в боротьбі з цукровим діабетом та хворобами серця.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Топ 10 продуктів з найвищим вмістом білка

Топ 10 корисних фруктів